Toimintakertomus

RESSUN LUKION KOTI JA KOULU RY                     TOIMINTAKERTOMUS 2016-2017

Ressun Lukion koti ja koulu ry on toiminut Ressun lukion yhteydessä vuodesta 1971. Vanhempainyhdistyksen tavoitteena on edistää kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa ja tukea sitä kautta nuorten kasvua ja kehitystä. Toiminta rahoitetaan jäsenmaksujen lisäksi erilaisten tapahtumien yhteydessä järjestettyjen kahvioiden ja myyntituotteiden tuloilla. Varat ohjataan opiskelijoiden toiminnan ja hyvinvoinnin tukemiseen. Kaudella 2015-2016 jäsenmaksun suorittaneita jäseniä oli 25 yksittäisjäsentä ja 18 perhejäsentä.

 

Tapahtumat

Koululla oli Avoimien Ovien päivä lauantaina 19.11.2016, ja vanhempainyhdistys oli mukana päivän järjestelyissä. Päivän aikana koululla vieraili vanhempia, huoltajia sekä opiskelijoiden sisaruksia, sukulaisia ja ystäviä. Vanhempainyhdistys huolehti tilaisuuden kahvituksesta ja järjesti perinteiset arpajaiset. Vanhemmat olivat antaneet lahjoituksena arpajaisvoittoja ja kahvioon suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä auttoivat myynnissä.  Avoimien Ovien päivässä saatiin uusia jäseniä ja myytiin yhdistyksen Ressu-aiheisia tuotteita: kasseja, termosmukeja, huiveja, solmioita, pinssejä sekä oppilaiden kuvaamataidon töistä painettuja postikortteja.

 

Muu toiminta

Yhdistys tuki Wanhojen tanssien tilavuokraa Paasitornissa, opiskelijakunnan Pärskeitä-julkaisua, Abitoimikuntaa ja opettajien pyynnöstä muutaman oppilaan teatteri- ja konserttivierailuja osana oppiaineiden lukuvuosisuunnitelmaa. Yhdistys luovutti tuotteitaan myös puhujalahjoiksi koulussa vierailleille esiintyjille. Yhdistys myönsi tukea sekä syksyn että kevään uusien ylioppilaiden stipendeihin. Lisäksi yhdistys jakoi  Hyvä ressu -stipendejä kaikille ryhmänohjausryhmille.

Vanhempainyhdistys tarjosi tälläkin kaudella ystäväperhetoimintaa, jossa tavoitteena on tukea muualta Suomesta saapuneiden ja yksin asuvien opiskelijoiden tutustumista kouluyhteisöön ja sopeutumista Helsinkiin. Ko. toimintaa koskeva tilaisuus järjestettiin heti koulun alussa syksyllä 2016.

Yhdistys tiedotti toiminnastaan nettisivuillaan (https://ressunkotijakoulu.wordpress.com/), FB:ssä (Ressun lukion koti ja koulu) ja Wilmassa.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 30.8.2016. Paikalla oli noin neljäkymmentä vanhempaa ja huoltajaa.

 

2 (2)

 

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Helena Wendorf, joka toimi varapuheenjohtajana kaudella 2015 – 2016. Muiksi hallituksen jäseniksi valittiin Anita Hellman, Katja Kolehmainen, Annina Kuusiniemi, Tuija Kuusisto, Pirjo Myllykallio, opettajajäsen, ja Tuija Tötterström (26.4.2017 saakka).

Opiskelijakunnan jäseninä hallituksen toiminnassa mukana olivat:
Petteri Hirvonen, opiskelijakunnan puheenjohtaja ja
Miko Lepistö, opiskelijakunnan varapuheenjohtaja

Hallitus valitsi keskuudestaan mm. varapuheenjohtajan (Tuija Kuusisto) ja rahastonhoitajan (Katja Kolehmainen) sekä lisäksi henkilöt, jotka vastasivat viestinnästä, tapahtumista ja ystäväperhetoiminnasta. Puheenjohtaja toimi yhdistyksen edustajana Suomen Vanhempainliiton ja Helvary ry:n tapahtumissa ja koulutustilaisuuksissa.

Yhdistyksen hallitus kokoontui toimintakauden aikana seitsemän kertaa.

Yhdistyksen hallitus kiittää Ressun lukion rehtoria, henkilökuntaa ja johtokuntaa, huoltajia ja opiskelijoita kuluneen lukuvuoden aikana tehdystä hyvästä yhteistyöstä.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s