Ajankohtaista

RESSUN LUKION KOTI JA KOULU RY                     TOIMINTAKERTOMUS 2015-2016

Ressun Lukion koti ja koulu ry on toiminut Ressun lukion yhteydessä vuodesta 1971. Vanhempainyhdistyksen tavoitteena on edistää kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa ja tukea sitä kautta nuorten kasvua ja kehitystä. Toiminta rahoitetaan jäsenmaksujen lisäksi erilaisten tapahtumien yhteydessä järjestettyjen kahvioiden ja myyntituotteiden tuloilla. Varat ohjataan opiskelijoiden toiminnan ja hyvinvoinnin tukemiseen. Kaudella 2015-2016 jäsenmaksun suorittaneita jäseniä oli 34 yksittäisjäsentä ja 28 perhejäsentä, yhteensä 62 jäsentä.

Tapahtumat

Koululla oli Avoimien Ovien päivä lauantaina 14.11.2015, ja vanhempainyhdistys oli mukana päivän järjestelyissä. Päivän aikana koululla vieraili suuri joukko vanhempia, huoltajia sekä opiskelijoiden sisaruksia, sukulaisia ja ystäviä. Vanhempainyhdistys huolehti tilaisuuden kahvituksesta ja järjesti arpajaiset. Vanhemmat antoivat lahjoituksena runsaasti arpajaisvoittoja sekä kahvioon suolaisia ja makeita leivonnaisia sekä auttoivat myynnissä. Avoimien Ovien päivässä saatiin useita uusia jäseniä ja myytiin Ressu-aiheisia tuotteita: kasseja, termosmukeja sekä oppilaiden kuvaamataidon töistä painettuja postikortteja.

Muu toiminta

Yhdistys tuki Wanhojen tanssien tilavuokraa Ressujen perinteisen Valkoisen salin ollessa edelleen remontissa. Kuluvalla toimintakaudella avustettiin opiskelijakunnan Pärskeitä-julkaisua ja opettajien pyynnöstä muutaman oppilaan teatteri- ja konserttivierailua osana oppiaineiden lukuvuosisuunnitelmaa. Yhdistys myönsi myös tukea sekä syksyn että kevään uusien ylioppilaiden stipendeihin.

Vanhempainyhdistys tarjosi tälläkin kaudella kummiperhetoimintaa, jossa tavoitteena on tukea muualta Suomesta saapuneiden ja yksin asuvien opiskelijoiden tutustumista kouluyhteisöön ja sopeutumista Helsinkiin. Toimintaa kehitettiin yhdessä koulukuraattorin ja oppilaskunnan kanssa. Tuloksena syntyi ajatus edellä mainituille oppilaille tarkoitetusta tilaisuudesta heti koulun alussa syksyllä 2015. Tilaisuus, joka sai positiivista palautetta, pidettiin heti lukuvuoden ensimmäisellä viikolla. Tilaisuudessa oli mukana myös kouluterveydenhoitaja ja tutor-oppilaat.

Ressun lukio täytti toimintavuoden aikana 125 vuotta ja yhdistys teki yhteistyötä Ressut ry:n kanssa erilaisten Ressu –tuotteiden lanseeraamiseksi juhlan yhteydessä. Yhdistys palkitsi myös juhlavuoden kunniaksi järjestetyn oppilaiden logokilpailun voittajaa.

Yhdistys tiedotti toiminnastaan nettisivuillaan (https://ressunkotijakoulu.wordpress.com/ ) ja kävi keskustelua Ressujen vanhemmille perustetussa facebook-ryhmässä.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 31.8.2015. Paikalla oli noin viisikymmentä vanhempaa ja huoltajaa. Toimintakauden 2015-2016 hallituksen muodostivat: Matts-Anders Nyberg, puheenjohtaja

Helena Wendorf, varapuheenjohtaja Annina Kuusiniemi, sihteeri Timo Lampola, rahastonhoitaja Tuija Kuusisto, jäsen Jyrki Väärämäki, jäsen Pirjo Myllykallio, opettajajäsen

Oppilaskunnan jäseninä hallituksen toiminnassa mukana olivat Patrik Lamberg, opiskelijakunnan puheenjohtaja Essi Aarnio, opiskelijakunnan edustaja

Yhdistyksen hallitus kokoontui toimintakauden aikana seitsemän kertaa.

Yhdistyksen hallitus kiittää Ressun lukion rehtoria, henkilökuntaa ja johtokuntaa, huoltajia ja opiskelijoita kuluneen lukuvuoden aikana tehdystä hyvästä yhteistyöstä.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s