Toimintakertomus 2013-2014

RESSUN LUKION KOTI JA KOULU RY TOIMINTAKERTOMUS 2013-2014

Ressun Lukion koti ja koulu ry on toiminut Ressun lukion yhteydessä vuodesta 1971. Vanhempainyhdistyksen tavoitteena on edistää kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa ja tukea sitä kautta nuorten kasvua ja kehitystä. Toiminta rahoitetaan jäsenmaksujen lisäksi erilaisten tapahtumien yhteydessä järjestettyjen kahviloiden ja myyntituotteiden tuloilla. Kaikki varat ohjataan suoraan opiskelijoiden toiminnan ja hyvinvoinnin tukemiseen. Vuoden 2013 lopussa jäsenmaksun suorittaneita jäseniä oli 76. Kevään 2014 aikana ennen tilikauden päättymistä 31.7. jäsenmaksun oli maksanut vielä 5 henkilöä.

Tapahtumat
Koululla oli Avoimien Ovien päivä lauantaina 16.11.2013, ja vanhempainyhdistys oli mukana päivän järjestelyissä. Päivän aikana koululla vieraili suuri joukko vanhempia, huoltajia sekä opiskelijoiden sisaruksia ja ystäviä. Vanhempainyhdistys huolehti tilaisuuden kahvituksesta ja järjesti arpajaiset. Saimme lahjoituksena runsaasti arpajaisvoittoja, joten jokaiselle arvalle voitiin luvata voitto. Lämpimät kiitokset kaikille kahvioon suolaisia ja makeita leivonnaisia leiponeille, kahviossa auttamassa olleille vanhemmille, arpajaisvoittoja lahjoittaneille sekä tilaisuuteen työpanoksella osallistuneille. Avoimien Ovien päivässä saatiin useita uusia jäseniä sekä myytiin Ressu-kasseja, termosmukeja ja puhelimen suojakuoria.

Vanhempainilta pidettiin 25.2.2014, tilaisuudessa professori Kirsti Lonka esitteli tutkimustietoa nuorten teknologian käytöstä sekä sosiaalisen median roolista oppimisessa. Vanhempainillan yhteydessä järjestettiin kahvio sekä tuotemyyntiä. Opiskelijakunta on omissa tilaisuuksissaan myynyt Koti ja Koulu ry:n tuotteita.

Muu toiminta
Ressun lukion koti ja koulu ry on myöntänyt kuluvalla toimintakaudella avustuksena opiskelijakunnan Pärskeitä-julkaisuun 800 euroa. Muidenkin tapahtumien ja tilaisuuksien tukemiseen on varauduttu ja tuen myöntämistä koskevia periaatteita tarkennettu toimintavuoden aikana. Kevään stipendeihin käytettiin 2000 euroa, kaksi kunkin vuosikurssin Hyvä ressu-opiskelijoille sekä kolme stipendiä uusille ylioppilaille.

Vanhempainyhdistys tarjosi mahdollisuuden ystävä- ja kummiperhetoimintaan. Siinä tavoitteena on muualta Suomesta kouluun saapuneiden opiskelijoiden tutustumista kouluyhteisöön ja sopeutumista Helsinkiin. Kontakteja oli vain vähän.

Yhdistyksellä on omat nettisivut https://ressunkotijakoulu.wordpress.com/ tiedottamiseen ja keväästä 2014 alkaen vanhempien oma facebook-ryhmä ajankohtaista keskustelua varten.

Yhdistyksen vuosikokous pidettiin 27.8.2013. Paikalla oli noin kuusikymmentä vanhempaa ja huoltajaa. Hallituksen kuudesta jäsenestä vaihtuu sääntöjen mukaisesti vuosittain puolet. Toimintakauden päättyessä hallituksen muodostavat:
Heikki Peltola, puheenjohtaja
Annina Kuusiniemi, varapuheenjohtaja
Sanna Kareljärvi, sihteeri
Sami von Wehrt, rahastonhoitaja
Minna Huotilainen, jäsen
Tiina Örn, jäsen
Pirjo Myllykallio, opettajajäsen

Lisäksi kokouksiin on osallistunut:
Simo Nuuttila, opiskelijakunnan puheenjohtaja
Paula Pirinen, opiskelijakunnan edustaja
Tuomas Sirén, opiskelijakummi

Yhdistyksen hallitus kokoontuu toimintakauden aikana kahdeksan kertaa.

Yhdistyksen hallitus kiittää Ressun lukion rehtoria, henkilökuntaa ja johtokuntaa, huoltajia ja opiskelijoita kuluneen lukuvuoden aikana tehdystä hyvästä yhteistyöstä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s